Havre- och blåbärsbullar

Havre- och blåbärsbullar

150 min
24 Stycken
Degen blir härligt blålila av blåbären. Goda frukostfrallor - goda med en vällagrad ost.
Fler recept på:
Bullar
Annons

Ingredienser

    1. 10 dl havregryn
    2. 1 l Mjölk
    3. 150 g Smör
    4. 100 g Jäst
    5. 1 msk Salt
    6. 1 msk Socker
    7. 1 dl solroskärnor
    8. 16 dl rågsikt
    9. 2 dl blåbär - frysta
  1. Topping

    1. havregryn

Gör så här

    1. 1.

      Lägg havregrynen i en bunke och häll den kalla mjölken över. Låt dra i 1/2 timme. Smält smöret; häll det över havregrynen och rör om. När blandningen är ljummen, smula ner jästen och rör om tills den lösts upp.

    2. 2.

      Tillsätt salt och socker och rör om. Tillsätt solroskärnor och det mesta av mjölet; arbeta ihop till en smidig deg. Arbeta försiktigt in de frysta blåbären. Låt jäsa i cirka 1 timme.

    3. 3.

      Dela sedan degen i 2 långa rullar, skär varje rulle i 12 bitar och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt jäsa i cirka 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 250°. Spraya med vatten och strö över havregryn. Grädda i cirka 12 minuter.

Fler recept på:
Bullar
Är innehållet i detta recept olämpligt?