Hasselnötskladdkaka

E N

Hasselnötskladdkaka

Av:
8 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Kladdkaka

    1. 150 g smör
    2. 2 dl strösocker
    3. 1.5 dl brunt farinsocker
    4. 2 tsk vaniljsocker
    5. 1 nypa salt
    6. 1.75 dl vetemjöl
    7. 1 dl hasselnötskross (viktigt att det är från rostade hasselnötter annars blir smaken för mesig)
    8. 3 st ägg
  2. Chokladglasyr

    1. 100 g mörk choklad
    2. 1 dl vispgrädde
    3. hasselnötskross till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).

    2. 2.

      Smält smöret och låt det svalna.

    3. 3.

      Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.

    4. 4.

      Häll upp smeten i en rund springform med diameter på 20 cm som du fodrat med bakplåtspapper.

    5. 5.

      Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

    6. 6.

      Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med chokladglasyr.

    7. 7.

      Glasyren gör du enkelt genom att grovhacka den mörka chokladen och lägga den i en värmetålig skål. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn och fin glasyr.

    8. 8.

      Bre ut glasyren över kladdkakan och garnerar med hasselnötskross.

    9. 9.

      Låt kladdkakan stå i kylskåpet i minst 4 h innan servering. Helst över natten, då är den godast.

Är innehållet i detta recept olämpligt?