Hasselnötsbiscotti

Hasselnötsbiscotti

120 min
40 Stycken
Recept på smarriga hasselnötsbiscotti!
Fler recept på:
Knäckebröd
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl hasselnötter
    2. 3 st Ägg
    3. 2.5 dl Socker
    4. 1 krm Salt
    5. 6.5 dl Vetemjöl
    6. 1 tsk Bakpulver
    7. 1 msk vaniljsocker
    8. 2 st apelsiner - rivet skal

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Rosta hälften av hasselnötterna i en torr stekpanna; låt nötterna svalna och gnugga sedan av skalet med händerna. Mixa resten av nötterna fint. Vispa ägg och socker pösigt. Skrubba apelsinen i hett vatten och riv skalet. Blanda ner det i äggsmeten.

    2. 2.

      Blanda ihop mixade och hela nötter, socker, salt, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och tillsätt detta. Arbeta snabbt ihop till en deg som formas till 2 längder.

    3. 3.

      Lägg längderna på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Ta ut längderna och sänk samtidigt ugnsvärmen till 100°.

    4. 4.

      Låt längderna svalna en aning. Skär dem sedan i sneda skorpor och lägg dem med snittytan uppåt på plåten. Torka i ugnen i cirka 1 timme.

Fler recept på:
Knäckebröd
Är innehållet i detta recept olämpligt?