Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

Av: / Foto: Aina C. Hole
50 min
4 portioner
En vitlöksdoftande twist på en kär favorit.
Fler recept på:
Svensk husmanskost, Potatis, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 8 st potatisar (skalade)
    2. 4 msk smör
    3. 4 st vitlöksklyftor (finhackade)
    4. salt och peppar
    5. 2 st schalottenlökar
    6. 8 st lagerblad
    7. 2 msk hackad rosmarin

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 220°.

    2. 2.

      Skiva potatisen tunt, men obs! skär inte helt igenom utan behåll botten intakt. Lägg potatisarna i en form.

    3. 3.

      Smält smöret tillsammans med vitlök, salt och peppar. Låt det få lite färg och börja dofta nötigt.

    4. 4.

      Pensla vitlökssmöret över potatisarna. Lägg ett lagerblad och lite rosmarin i varje potatissnitt.

    5. 5.

      Tillaga potatisen i ugn cirka 40 minuter.

Fler recept på:
Svensk husmanskost, Potatis, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?