Härliga hallonrutor i långpanna

Härliga hallonrutor i långpanna

Av: / Foto: Pontus Ferneman
24 st
Ljuvliga mördegskakor med hallonfyllning – om du serverar vispad grädde till passar de bra även som dessert.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 7 1/2 dl vetemjöl
    3. 3 dl strösocker
    4. 1 1/2 msk vaniljsocker
    5. 2 1/2 tsk bakpulver
    6. 1/2 tsk salt
    7. 350 g smör, kallt
    8. 1 ägg
  1. Fyllning

    1. 1 dl strösocker
    2. 1/2 msk maizena majsstärkelse
    3. ca 50 g hallon

Gör så här

    1. 1.

      Arbeta snabbt samman mjöl, socker, vanilj, bakpulver, salt, tärnat smör och ägg till en smulig deg. Tryck ut ca 2/3 av degen i en långpanna, ca 25×35 cm, med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Fyllning: Blanda socker och majsstärkelse. Vänd i hallonen. Fördela dem ovanpå bottnen. Strö på resterande smuldeg.

    3. 3.

      Grädda i mitten av ugnen 
25–30 min. Låt svalna.

    4. 4.

      Skär upp kakan i rutor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?