Härlig lammgryta

Kay

Härlig lammgryta

Av:
4 portioner
Chili på lamm är gott och perfekt långkoksmat. Du kan använda dig av bogen, men det går utmärkt att dela en lammstek i bitar om du har svårt att hitta rätt styckningsdetaljer.
Annons

Ingredienser

    1. 700 g lammgrytbitar
    2. 2 msk olivolja
    3. 12 pärllökar/steklökar
    4. 3 vitlöksklyftor
    5. 3 morötter
    6. 10 torkade aprikoser
    7. 2 msk tomatpuré
    8. 300 krossade tomater
    9. 3 dl vitt vin
    10. 2 msk rödvinsvinäger
    11. 1 kvist timjan
    12. 2 tsk spiskummin
    13. 3 lagerblad
    14. 1,5 msk chipotlepasta
    15. 300 g blandade bönor
    16. salt
    17. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Putsa och dela köttet i bitar. Hetta upp olivoljan i en rymlig gryta och bryn grytbitarna runt om. Skala lök och vitlök. Skala och dela morötterna i mindre bitar.

    2. 2.

      Tillsätt lök, vitlök, morötter, strimlade aprikoser, tomatpuré, krossade tomater, vin, vinäger samt örter och samtliga kryddor i grytan. Fyll på med vatten så att det täcker köttet. Lägg ett lock på stekgrytan och placera den i ugnen. Låt puttra i ca 1 timme. Kontrollera sedan om rotfrukterna är klara, annars låter du grytan gå i några minuter till.

    3. 3.

      Vänd ner bönorna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Garnera med kryddgrönt och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?