Hamneviks pepparkakor

Hamneviks pepparkakor

Av:
200 st
Kryddiga julpepparkakor efter gammalt recept
Annons

Ingredienser

  1. Kryddblandning

    1. 300 g margarin eller smör
    2. 4 dl socker
    3. 1,5 dl ljus sirap
    4. 4 tsk kanel
    5. 4 tsk ingefära
    6. 4 tsk nejlikor
    7. 2 tsk pomerans
    8. 2 tsk kardemumma
    9. 2 tsk kryddpeppar
  2. Tillsätt dagen efter

    1. 1,3 liter mjöl
    2. 2 tsk bikarbonat
    3. 3 st ägg

Gör så här

    1. 1.

      Lägg kryddblandningen i en kastrull. Koka upp blandningen under omrörning. Låt blandningen stå och kallna ev till nästa dag i kylskåpet

    2. 2.

      Blanda bikarbonatet med hälften av vetemjölet. Tillsätt den kalla kryddblandningen.

    3. 3.

      Tillsätt de lätt uppvispade äggen. rör ev i mer mjöl. Låt degen stå en ca en timme på en sval plats.

    4. 4.

      Sätt på ugnen 175-200 graader

    5. 5.

      Mjöla bakbordet och lägg upp degen. Arbeta in mer mjöl. spara ca 3 dl.

    6. 6.

      Dela degen i bitar och låt de som inte ska hanteras ligga i kylskåpet.

    7. 7.

      Kavla ut degen tunnt (ca 3 mm). Ta ut kakor med mått och lägg dem på plåt med bakpapper.

    8. 8.

      Grädda dem ljusbruna mitt i ugnen ca 8-10 min

Är innehållet i detta recept olämpligt?