Hamburgesas con pimientos de padrón

Hamburgesas con pimientos de padrón

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 450 g fast potatis
    2. olivolja
    3. salt
    4. 100 g kycklingbacon
    5. 2 tomater
    6. 1 silverlök
    7. 1/2 kruka sallad
    8. 500 g pimientos
    9. 4 hamburgebröd
  1. Burgaren

    1. 500 g nötfärs
    2. salt och peppar
  2. Dressing

    1. 1 1/2 dl gräddfil
    2. 1 msk ketchup
    3. 1 1/2 msk dijonsenap
    4. 1 krm cayennepeppar
    5. salt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250 grader. Halvera potatisen och lägg i en smrd form. Ringla över lite olja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20-25 min. Lägg baconet på potatisen när det återstår 10 min.

    2. 2.

      Skär tomater och lök i tunna skivor. Bryt bladen från salladen och lägg på ett fat.

    3. 3.

      Dressing: rör ihop gräddfil, ketchup, dijonsenap, cayennepeppar och salt i en skål.

    4. 4.

      Krydda färsen med salt och peppar, forma till 4 burgare.

    5. 5.

      Hetta upp en stekpanna och fräs pimientos på hög värme 2-3 min. Krydda med salt (gärna flingsalt). Lägg över i en skål.

    6. 6.

      Stek burgarna 2-3 min på var sida eller tills de är klara.

    7. 7.

      Fördela burgare, bacon, ggrönsaker och dressing i hamburgebröden. Servera med potatisen och pimientos.

Är innehållet i detta recept olämpligt?