Hamburgare på högrev

Hamburgare på högrev

Av: / Foto: Peter Kam
30 min
4 personer
Recept på högrevsburgare.
Fler recept på:
Biffar, Burgare, Sallad, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 600 g finmalen högrev
    2. 2 msk BBQ-glace med röksmak
    3. salt och peppar
    4. 1/2 st romansalladshuvud
    5. 6 st salladslökar
    6. 1 st grön chilifrukt
    7. 2–3 msk majonnäs
    8. ca 1 dl finriven parmesanost
  1. Sås

    1. ca 2 dl chilitomatsås
    2. 1 msk dijonsenap
    3. 2 msk japansk soja
  2. Till servering

    1. 4 st hamburgerbröd
    2. pommes

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Forma färsen till 4 biffar, pensla med BBQ-glace och krydda med salt och peppar.

    2. 2.

      Finstrimla salladen och blanda med tunt skuren salladslök och finstrimlad chili. Blanda ner majonnäs och finriven parmesan.

    3. 3.

      Blanda ingredienserna till såsen. Grilla eller stek burgarna, 2–3 min på var sida. Försök att få en rosa kärna så behåller burgarna sin saftighet och blir inte torra. Varva biffarna med sallad och sås i de uppvärmda bröden. Servera tillsammans med pommes frites.

Tips från kocken

Vill man ha lite mer hetta i såsen kan man låta bli att kärna ur chilin
Fler recept på:
Biffar, Burgare, Sallad, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?