Hamburgare med syltad lök och krispig sallad

Hamburgare med syltad lök och krispig sallad

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 personer
De här tillbehören passar lika bra till både pulled pork och pulled chicken
Fler recept på:
Burgare, Sallad, Chili, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. ca 500 g pulled pork eller pulled chicken
    2. 4 st hamburgerbröd
    3. 4 msk majonnäs
    4. ca 20 g blandad sallad
    5. 1 st gul paprika
    6. syltad rödlök
    7. 1 dl ättiksprit, 12%
    8. 2 dl socker
    9. 2 dl vatten
    10. 2 st rödlökar
  1. Dressing

    1. 1 dl chilitomatsås
    2. 1 dl BBQ-sås
    3. 2 tsk rökt paprikapulver
    4. 2 msk sweet chilisås
    5. 2 msk svart vinbärsgelé
    6. 2 msk mörk sirap
    7. 2 tsk vitvinsvinäger
  2. Krispig sallad

    1. 125 g haricots verts
    2. 3 st morötter (gärna olika färger)
    3. 2–3 msk olivolja
    4. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      1Syltad lök: Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Skala och skiva löken och lägg ner i lagen. Låt dra i ca 30 minuter. Fiska upp löken med en gaffel vid servering.

    2. 2.

      Dressing: Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.

    3. 3.

      Krispig sallad: Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten i 4 minuter. Häll bort vattnet och spola dem kalla.

    4. 4.

      Skiva morötterna mycket tunt och lägg i en bunke med olivolja. Lägg i bönorna och blanda väl. Krydda med lite salt och peppar.

    5. 5.

      Rosta snittytorna på hamburgerbröden i en stekpanna eller grillpanna.

    6. 6.

      Varva majonnäs, sallad, pulled pork eller kyckling, skivor av paprika och syltad lök på underdelarna av brödet. Ringla över dressingen och servera med den krispiga salladen.

Tips från kocken

Den syltade rödlöken håller sig några dagar i kylen men låt den då ligga kvar i lagen.
Fler recept på:
Burgare, Sallad, Chili, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?