Hamburgare med ansjovis, kapris och stekt ägg

Hamburgare med ansjovis, kapris och stekt ägg

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Vem kan påstå att hamburgare nödvändigtvis inte är nyttigt? Med denna lättlagade måltid behöver du inte välja mellan god och nyttig mat - denna hamburgare har både hög nyttighets- liksom läckerhets-grad.
Fler recept på:
Sallad, Biffar, Burgare, Budgetmat, Rödlök, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 600 g nötfärs
    2. 1 tsk salt
    3. 1–2 krm peppar
    4. 1 msk osötad dijonsenap
    5. 1 tsk timjan
    6. 3 msk smör
    7. 4 st ägg
    8. 1 st romansallad
    9. 8 st ansjovisfiléer
    10. småkapris
    11. 1/2 st skivad rödlök
    12. 2 st skivade tomater

Gör så här

    1. 1.

      Arbeta samman färs, salt, peppar, senap och timjan i matberedare med kniv.

    2. 2.

      Forma fyra platta biffar, ev i hamburgerform, och stek dem i smör ca 2 min per sida tills de är genomstekta. Stek äggen.

    3. 3.

      Fördela salladen på tallrikar. Lägg hamburgarna och äggen ovanpå. Toppa med ansjovis, kapris, rödlök och tomatskivor.

Tips från kocken

Laktosintolerans: Välj laktosfritt smör.
Fler recept på:
Sallad, Biffar, Burgare, Budgetmat, Rödlök, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?