Hamburgare

Hamburgare

Av:
6 st
En perfekt saftig burgare får man genom att mala köttet själv. Vår blandning består av smakrik högrev, entrecôte med god fettmarmorering och bacon som ger en rökig smak och gör burgaren riktigt ”juicy”. DU BEHÖVER OCKSÅ: köttkvarn grov skiva, 7 mm fin skiva, 3 mm
Annons

Ingredienser

    1. 800 g Högrev
    2. 400 g Entrecote
    3. 140 g Bacon

Gör så här

    1. 1.

      Putsa högreven ordentligt. Alla hinnor och senor ska bort för att man ska få en mör och fin burgare, men putsa inte bort fettet! Skär köttet i mindre bitar.

    2. 2.

      Skär entrecôten i mindre bitar. Mal först kött och bacon genom en grov skiva på köttkvarnen och kör sedan färsen igen genom en fin skiva.

    3. 3.

      Forma till en avlång rulle och skär i sex burgare. Krydda med salt och peppar vid grillning eller stekning.

    4. 4.

      TIPS Håll köttet riktigt kallt under tiden du maler, precis som när du gör råbiff. Självklart för att minska risken för bakterier men även för att få en god smak på köttet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?