Hamburgare

Hamburgare

Av:
30 min
4
Bäst att grilla men funkar också att steka.
Annons

Ingredienser

  1. Hamburgare

    1. 6-700 g köttfärs
    2. salt
    3. peppar
    4. 2 msk worcestershiresås eller konjak
    5. olivolja
  2. Coleslaw

    1. 7 dl vitkål
    2. 1 liten rödlök
    3. 1 dl créme fraiche
    4. 0,5 dl majonäs
    5. 2 msk vispgrädde
    6. 2 tsk fransk senap
    7. 1 tsk strösocker
    8. salt
    9. peppar
  3. Tillbehör

    1. bröd
    2. tomat
    3. rödlök
    4. saltgurka
    5. isbergssallad
    6. dressing
    7. rostad lök

Gör så här

    1. 1.

      Lägg köttfärs i en bunke och tillsätt salt och peppar.

    2. 2.

      Blanda i worcestershiresåsen eller konjaken och arbeta ihop till en smidig färs.

    3. 3.

      Forma färsen till burgare med händerna. Pressa hårt så att de håller samman under grillningen.

    4. 4.

      Gnid in burgarna med lite olja strax innan du lägger dem på grillen.

    5. 5.

      Grilla dem i 2–3 minuter på varje sida. De får gärna vara lite rosa inuti.

    6. 6.

      Lägg biffarna i hamburgerbröd och fyll dem med ost, tomater, lök, saltgurka och sallad mm.

    7. 7.

      Coleslaw: Blanda alla ingredienser i en skål. Rör om väl. Låt coleslawen stå i kylen en stund innan den ska ätas så att smakerna blandas ordentligt. Servera till hamburgaren!

Är innehållet i detta recept olämpligt?