Hamburgare

Hamburgare

Av: / Foto: Agneta Thorsén
15 min
4 portioner
Riktigt smarrig hamburgare - favorit hos både stora och små!
Fler recept på:
Rödlök, Tomater, Biffar, Burgare, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 800 g nötfärs
    2. 2 äggulor
    3. 1–2 tsk salt
    4. nymald svartpeppar
    5. smör till stekning
  1. Till servering

    1. 4 hamburgerbröd ⒼⓁ
    2. 4 skivor ost Ⓛ
    3. dressing ⒼⓁ
    4. salladsblad
    5. 1 rödlök i skivor
    6. 1–2 tomater i skivor

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop ingredienserna och forma till fyra platta biffar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

    2. 2.

      Stek burgarna i lite smör på hög värme cirka 2 minuter per sida, gärna i gjutjärnspanna. Låt vila på en tallrik om du vill ha dem medium. Sätt ugnen på 100° och efterstek burgarna cirka 15 minuter om du önskar dem genomstekta.

    3. 3.

      Vid servering: Dela bröden. Lägg ny­ stekta burgare, ost, dressing, sallad, lök och tomat på undre halvan, och av sluta med topphalvan ovanpå.

Fler recept på:
Rödlök, Tomater, Biffar, Burgare, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?