Halstrade pilgrimsmusslor med potatiskräm och rom

Halstrade pilgrimsmusslor med potatiskräm och rom

Av: / Foto: Helène Linsjö
30 min
4 personer
Recept på halstrad pilgrimsmusslor med potatiskräm och rom.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Potatis, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 8 st pilgrimsmusslor
    2. 3 st sorters rom, t ex löj-, forell- och tångrom
    3. olja till stekning
  1. Potatiskräm

    1. 2 st bakpotatisar
    2. 1 dl vispgrädde
    3. ½ dl olivolja
    4. salt och peppar
  2. Servering

    1. 1 st schalottenlök, tunt skivad
    2. färska örter, t ex ärtskott, krasse, dill
    3. ev ätbara blommor (efter säsong och tillgång)

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skala potatisen och tärna den grovt. Lägg potatisen i en kastrull, häll på vatten så att det täcker och koka den mjuk. Häll potatisen tillsammans med kokvattnet i en matberedare, tillsätt grädde och olivolja. Mixa till en slät potatiskräm. Passera krämen, smaka av och häll krämen i en sifon om du har det.

    2. 2.

      Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja och halstra musslorna, 1 min på var sida. Spritsa ut potatiskrämen på varma tallrikar alt lägg upp den med sked. Toppa med musslor, rom och lökringar. Garnera med örter och ev blommor.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Potatis, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?