Halstrad tonfisk med sesam och algsallad

Halstrad tonfisk med sesam och algsallad

4 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 250 g tonfisk i hel bit
    2. en god olja t ex med smak av vindruva
    3. havssalt och färskmalen svartpeppar
    4. 1 dl svarta sesamfrön (finns i asiatiska mataffärer)
    5. 100 g färska alger (finns i asiatiska mataffärer)
    6. 0.25 dl sesamolja

Gör så här

    1. 1.

      Skär tonfisken i 2 cm tjocka skivor. Hetta upp oljan i en stor panna och stek tonfisken i 15 sekunder – se till att steka bitarna på alla fyra sidorna.

    2. 2.

      Krydda med salt och peppar och vänd tonfisken i sesamfrö. Låt svalna, täck med plastfilm och förvara svalt tills den ska serveras.

    3. 3.

      Skär tonfisken i små munsbitar, lägg lite alger på varje bit och droppa över sesamolja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?