Halstrad portabello- och karljohans-carpaccio med löjrom och crème fraiche

Halstrad portabello- och karljohans-carpaccio med löjrom och crème fraiche

Av: / Foto: Lennart Weibull
10 min
4 portioner
Superenkel buffé- eller förrätt som känns både rustik och lyxig.
Fler recept på:
Citron, Dill, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 4 st portabellosvampar (rensade och tunt skivade)
    2. smör (till stekning)
    3. salt och peppar
    4. 3 dl crème fraiche
    5. 1 st liten citron (zest + 1 msk citronsaft)
    6. 6–8 st champinjoner (rensade och tunt skivade)
    7. 2–3 msk jungfruolivolja
    8. flingsalt
    9. 1 dl plockad dill
    10. 80 g löjrom

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att steka den skivade portabellosvampen försiktigt på båda sidor i smöret till fin färg. Salta och peppra. Låt rinna av på en bit hushållspapper.

    2. 2.

      Vispa crème fraiche och citronsaft luftigt några minuter.

    3. 3.

      Lägg ut den skivade stekta svampen och de skivade färska champinjonerna på ett fat.

    4. 4.

      Ringla över en fin jungfruolivolja och två nypor flingsalt. Toppa med dill, klickar av löjrom och citronzest.

Fler recept på:
Citron, Dill, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?