Halstrad laxfilé, med färskpotatis och parmesankräm

Halstrad laxfilé, med färskpotatis och parmesankräm

Av:
35 min
2 pers
598 kcal
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 2 st laxfileer
    2. 1 msk rapsolja
    3. 1 st citron
  2. Potatis

    1. 300 g delikatess el färsk
    2. 6 st rädisor
    3. 2 st salladslökar
    4. 2 msk färska kryddor
    5. 1 msk rapsolja
  3. Parmesancreme

    1. 1/2 dl riven parmesan
    2. 1 dl creme fraiche

Gör så här

    1. 1.

      Potatis: Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Skiva rädisor, salladslök och de färska kryddorna fint. Blanda den kokta potatisen med grönsakerna och rapsolja. Smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Hetta upp en stekpanna med olja. Salta och peppra lagen och stek i ca 2 min per sida. Dela citronen på hälften. Pressa över citronsaften och lägg halvorna i stekpannan. Stek laxen tills den har fått fin färg och konsistensen är fast.

    3. 3.

      Riv parmesanosten fint och blanda med creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Servera laxen med potatisen och parmesankrämen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?