Halstrad lax med sparris

Halstrad lax med sparris

Av: / Foto: Peter Kam
30 min
4 personer
Lax med spännande tillbehör.
Fler recept på:
Svamp, Vitlök, Dill, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 600 g lax i 4 bitar
    2. salt och peppar
    3. 3 dl kamutvete
    4. 1 knippe sparris
    5. 200 g ostronskivling
    6. 2 st vitlöksklyftor
    7. olivolja till stekning
    8. 3 dl grönsaksbuljong
    9. 1 msk japansk soja
  1. Till servering

    1. 1/2 dl gräslök, grovt skuren
    2. 1/2 knippa dill, grovt skuren
    3. ca 2 dl grovriven parmesanost

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Salta och peppra fisken runt om. Koka kamutvetet enligt paketets anvisningar. Skär sparris och svamp i bitar. Skala och skiva vitlöken.

    2. 2.

      Stek sparris och svamp i olja tills de börjar få färg. Blanda ner vete och vitlök, fräs i några minuter. Häll på buljong och soja, låt koka i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Blanda gräslök med dill och parmesanost.

    4. 4.

      Stek laxen i olivolja, 2–3 min på var sida. Servera tillsammans med kamutvetet och parmesanblandningen.

Fler recept på:
Svamp, Vitlök, Dill, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?