Halstrad gravad lax med rotfruktssallad

Halstrad gravad lax med rotfruktssallad

Av: / Foto: Christina Uhlin
45 min
5 personer
Halstrad gravad lax med rotfruktssallad - perfekt middag!
Fler recept på:
Sallad, Potatis, Citron, Dill
Annons

Ingredienser

    1. ca 600 g gravad lax
    2. Rotfruktssallad
    3. 2 st palsternackor
    4. 2 st morötter
    5. 500 g potatis
    6. lite smör
  1. Dressing

    1. 2 msk nyklippt dill eller fryst
    2. 3 msk grovkornig senap
    3. 3 msk honung
    4. 1 dl olivolja
    5. saft + finrivet skal av 1 liten citron
    6. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala alla rotfrukter och dela i mindre bitar. Potatisen kan ha skalet på och kokas hel.

    2. 2.

      Koka mjuka i lättsaltat vatten med en klick smör i.

    3. 3.

      Under tiden, skär laxen så den är redo för grillning och rör ihop dressingen. Skär laxen i 6 bitar för en mindre måltid eller 4 bitar för lite större portioner.

    4. 4.

      När allt är färdigkokt, häll av vattnet och låt ånga av. Rör ihop de ljumma rotfrukterna och potatisen med dressingen.

    5. 5.

      Grilla laxen i en het panna, 1 1/2–2 minuter per sida. Servera direkt!

Fler recept på:
Sallad, Potatis, Citron, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?