Hälsotallrik med kyckling och bönor

Hälsotallrik med kyckling och bönor

Av: / Foto: Wolfgang Kleinschmidt
30 min
4 personer
En smarrig vardagsätt som också är nyttig!
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Broccoli, Bönor, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 400 g kycklingfilé
    2. salt och svartpeppar
    3. 1 msk olja
    4. 250 g broccoli i buketter
    5. 1 apelsin
    6. 70 g rucola eller babyspenat
    7. 250 g cocktailtomater
    8. 150 g fetaost
  1. Bönsallad:

    1. 1 skivad vitlöksklyfta
    2. 1/2 dl hackad persilja
    3. 1/2 dl olivolja
    4. 1 msk vitvinsvinäger
    5. 1 msk dijonsenap
    6. 1 burk avrunna kikärter (400 g)
    7. 1 burk avrunna kidneybönor (400 g)

Gör så här

    1. 1.

      Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på hög värme 1–2 min per sida, så att den får fin stekyta. Sänk värmen och stek ytterligare ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt.

    2. 2.

      Mixa vitlök, persilja, olja, vinäger och senap med en stavmixer. Vänd ner bönorna i mixen. Ånga eller koka broccolin 2–3 minuter. Skär apelsinen i fyra bitar.

    3. 3.

      Fördela grönsaker, bönor, kyckling och fetaost på fyra tallrikar eller ett stort serveringsfat

Tips från kocken

Det går lika bra att byta ut kycklingen mot lax.
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Broccoli, Bönor, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?