Hälsopannacotta med hallon och citron

Hälsopannacotta med hallon och citron

Av: / Foto: Malte Danielsson
130 min
6 portioner
En kärmig hälsopannacotta med hallon. Citrontouchen är en fin smakhöjare och ger ett fräscht lyft till desserten.
Annons

Ingredienser

    1. 2 gelatinblad
    2. 1 dl grädde
    3. 1/2 dl kokossocker
    4. 1 krm vaniljpulver
    5. 1 citron
    6. 2 dl frysta hallon
    7. 2 dl grekisk yoghurt
  1. Garnering

    1. färska hallon
    2. frystorkade hallonbitar
    3. färska lavendelblommor

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter.

    2. 2.

      Häll grädde, kokossocker, vaniljpulver och saften av 1 citron i en kastrull och koka upp. Dra från värmen, lägg ner gelatinbladen och rör om tills gelatinet har smält.

    3. 3.

      Mixa hallonen i en matberedare. Blanda ner i grädden tillsammans med yoghurten. Häll upp i glas och låt stå i kylen minst 2 timmar.

    4. 4.

      Garnera med färska och frystorkade hallon och lite färska lavendelblommor

Tips från kocken

Varje portion innehåller 215 kcal!
Är innehållet i detta recept olämpligt?