Haloumipanerad kyckling

Haloumipanerad kyckling

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Med ett himmelskt lager av haloumi blir kycklingen extra lyxig. Servera kycklingen med en härlig grönsaksröra - voilà så har du plockat många hälsopoäng.
Fler recept på:
Budgetmat, Tomater, Aubergine, Vitlök, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kycklingfilé
    2. 1 st ägg
    3. 100 g haloumiost
    4. 2 msk smör
    5. 1/2 tsk salt
    6. 2 krm peppar
  1. Grönsaksröra

    1. 1 st röd paprika
    2. 1/2 st aubergine
    3. 1 st squash
    4. 1 st gul lök
    5. 1 st vitlöksklyfta
    6. 1/2–1 st röd chili
    7. 2 msk olja
    8. 2 tsk salt
    9. 1 krm peppar
    10. 400 g krossade tomater
    11. 1 tsk torkad timjan eller 2 msk färsk

Gör så här

    1. 1.

      Skär paprika, aubergine och squash i små tärningar. Finhacka löken. Strimla chilin.

    2. 2.

      Fräs grönsakerna och chilin i olja 4 min. Salta, peppra och häll i krossade tomater och timjan. Sjud 5 min utan lock.

    3. 3.

      Dela kycklingfiléerna så de blir tunna. Knäck ägget i en djup tallrik. Riv osten. Doppa filéerna först i ägget och sedan i osten. Stek dem på lite över medelvärme några min tills de är genomstekta och fått fin färg. Salta och peppra.

    4. 4.

      Servera grönsaksröran till kycklingen.

Tips från kocken

Laktosintolerans: Välj laktosfri haloumiost och smör.
Fler recept på:
Budgetmat, Tomater, Aubergine, Vitlök, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?