Halloumitacos med tomatsalsa och guacamole

Kay

Halloumitacos med tomatsalsa och guacamole

Av:
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Halloumi

    1. 400 g halloumi
    2. 0,5 tsk paprikakrydda
    3. 0,5 tsk spiskummin
    4. 0,5 tsk torkad oregano
    5. 2 msk olivolja
  2. Tomatsalsa

    1. 2 st tomater
    2. 0,5 st röd lök
    3. 0,5 krukor färsk persilja
    4. 1 st lime
    5. 1 msk olivolja
    6. 1 krm chiliflakes
    7. 1 krm salt
  3. Guacamole

    1. 2 st avokados
    2. 0,5 st lime
    3. 1 klyfta vitlök
    4. 1 msk olivolja
    5. 1 krm salt
    6. 1 krm svartpeppar
  4. Tillbehör

    1. 0,5 st gurka
    2. 280 g majskorn
    3. 0,5 st isbergssallad
    4. 320 g tortillabröd

Gör så här

    1. 1.

      Halloumi: Skär halloumin i kuber och lägg i en skål. Tillsätt paprikapulver, spiskummin och oregano och blanda om. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumikuberna gyllene runt om på medelhög värme.

    2. 2.

      Tomatsalsa: Skölj och tärna tomater. Skala och finhacka rödlök och skölj och finhacka persilja. Blanda i en skål och tillsätt rivet limeskal- och limesaft, olivolja och chiliflakes. 4. Smaka av med salt.

    3. 3.

      Guacamole: Gröp ur avokadoköttet och lägg i en skål. Skala och pressa i vitlök och tillsätt limesaft och olivolja. Mosa samman med en gaffel och smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Tillbehör: Skölj gurkan och tärna den smått. Sila av majskornen. Lägg upp i skålar. Skölj och riv loss salladsblad.

    5. 5.

      Lägg salladsblad i tortillabröden och toppa med tomatsalsa, halloumikuber, majs, gurka och guacamole. Vik ihop och ät.

Är innehållet i detta recept olämpligt?