Halloumipytt

Halloumipytt

Av: / Foto: Johan Tinnert
20 min
4
Matmagasinet 10/17 2017, sida 93.
Annons

Ingredienser

    1. 5 st Potatis, valfri sort
    2. 5 st Morötter
    3. 2 st Lök, valfri sort
    4. 10 st Champinjoner
    5. 2 pkt Halloumi á 200g
    6. 4 st Vitlökskyftor
    7. 4 msk Olivolja
    8. 1, 5 tsk Salt
    9. 3 msk Gula Senapsfrön

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250 grader.

    2. 2.

      Skala potatis, morot och lök.

    3. 3.

      Skär potatis, morot, lök, svamp ochh halloumi i kuber. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    4. 4.

      Lägg på vitlöksklyftor med skalet på, olja salt och senapsfrön. Blanda runt allt med händerna. - Vitlöksklyftorna ger smak till hela rätten vid ugnsbakning. Om du vill kan du pilla ur dem ur skalet och äta sen. Bakad vitlök har en mjuk sötaktig smak.-

    5. 5.

      Baka i ugnen ca 20-30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?