Halloumiburgare med klyftpotatis

Halloumiburgare med klyftpotatis

Av:
20 min
4
15 min i köket
Annons

Ingredienser

    1. 2 bakpotatisar
    2. 2 tomater
    3. 1/2 krispsallad
    4. 2 dl lätt créme fraiche
    5. 1/2 burk pesto soltorkade tomater
    6. 2 förp halloumi (á 200g)
    7. 2 msk olja
    8. salt peppar
    9. 1/2 dl rostad lök

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225˚C.

    2. 2.

      Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan och salt och peppar. Häll potatisen på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter tills potatisen är mjuk.

    3. 3.

      Skär tomaterna i skivor. Skär salladen i bitar.

    4. 4.

      Blanda crème fraiche och pesto och smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Stek halloumiburgarna i en stekpanna i resten av oljan.

    6. 6.

      Servera hallouminburgarna i brödet med alla tillbehör.

Är innehållet i detta recept olämpligt?