Halloumi tikka masala

Halloumi tikka masala

Av:
30 min
4 pers
Varm och kryddig feelgood mat
Annons

Ingredienser

    1. 50 gram Smör
    2. 2 st Gul lök, tunt skivad
    3. 5 klyfta Vitlök, riven
    4. 2 msk Ingefära, riven
    5. 2 tsk Spiskummin
    6. 2 tsk Gurkmeja
    7. 1 tsk Koriander, malen
    8. 2 tsk Paprikapulver
    9. 2 tsk Garam masala
    10. 1 msk Tomatpuré
    11. 500 gram Krossade tomater
    12. 3 dl Vispgrädde
    13. 1 kruka Korianer, färsk
    14. 600 gram Halloumiost

Gör så här

    1. 1.

      Stek lök i smör till mjuk och lätt brynt. Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa med i 1 min.

    2. 2.

      Tillsätt alla kryddorna och låt steka under omrörning i ca 1 min. Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning i ca 1 min. Häll sedan på krossade tomater, korianderstjälkar och grädde. Låt puttra i 10 min, smaka av med salt och svartpeppar.

    3. 3.

      Skär halloumi i större kuber och stek gyllene i panna. Lägg i såsen och blanda runt. Servera med ris och korianderbladen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?