Halloumi- och rotfruktsstroganoff

Halloumi- och rotfruktsstroganoff

Av:
30 min
4 portioner
En krämig stroganoff där den klassiska falukorven är ersatt med halloumi och rotfrukter. Jag serverar min som den är, men ris eller kokt potatis passar också till. Testa även gärna att smaksätta med garam masala och tandoori för en indisk touch.
Annons

Ingredienser

    1. 400 g rotfrukter
    2. 1 st lök, gul
    3. 2 msk tomatpuré
    4. 4 dl vispgrädde
    5. 1 dl creme fraiche
    6. 1 msk chilisås
    7. 400 g halloumi
  1. Ev. smaksättning

    1. 2 tsk garam masala
    2. 2 tsk tandoori
  2. Till servering

    1. koriander, färsk
    2. yoghurt, turkisk

Gör så här

    1. 1.

      Strimla rotfrukterna fint. Jag brukar ta hälften morot, hälften palsternacka. Har du tidsbrist kan du grovriva istället, men det ger en lite trådigare och tristare stroganoff.

    2. 2.

      Tärna gul lök och fräs den och rotfrukterna i rapsolja. Tillsätt tomatpuré och eventuella kryddor och fräs lite till.

    3. 3.

      Skär halloumin i rektangulära bitar. Tillsätt grädde, creme fraiche, chilisås och halloumi till fräset och låt puttra i 10 minuter. Genom att inte steka halloumin innan drar den åt sig bättre av smakerna och blir mjuk och saftig.

    4. 4.

      Servera stroganoffen som den är, eller med kokt potatis eller ris. Den indiska varianten gör sig mycket bra tillsammans med en klick turkisk yoghurt och färsk koriander.

Är innehållet i detta recept olämpligt?