Halloumi-gryta

Halloumi-gryta

Av:
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Du behöver

    1. 200 gram Halloumi
    2. 1 st Gullök
    3. 400 gram Krossade tomater
    4. 1,5 dl Vispgrädde
    5. 50 gram Smör
    6. 1 dl Vatten
    7. 1 msk tomatpuré
  2. Kryddor

    1. 1/2 tsk Kardemumma
    2. 0,25 tsk Kanel
    3. 1 tsk Ingefära
    4. 1 msk Paprikapulver
    5. Salt
    6. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.

    2. 2.

      Skala och hacka gul lök.

    3. 3.

      Hetta upp smör i en gryta eller kastrull. Stek lök och alla kryddor i smöret under omrörning.

    4. 4.

      Tillsätt tomatpuré och stek lite till. Tillsätt krossad tomat, 1 dl vatten och grädde. Blanda och låt sedan såsen puttra under lock i 15-20 minuter. Krydda med salt och peppar.

    5. 5.

      Skär halloumi i tärningar. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek halloumin tills den får lite färg. Vänd ner i såsen och låt osten puttra med i 5-6 minuter. Servera grytan med nykokt ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?