Hallonrutor med kokostäcke

Hallonrutor med kokostäcke

Av: / Foto: Per Ranung
40 min
20 rutor
Snabbakad kaka som blir som en liten bakelse när den serveras med grädde och hallon.
Annons

Ingredienser

  1. Till 20 rutor:

    1. 50 g smör
    2. 3 ägg
    3. 2 dl strösocker
    4. 2 ½ dl vetemjöl
    5. 1 ½ tsk bakpulver
    6. 3 dl hallon
  2. Täcke:

    1. 100 g smör
    2. 1 ½ dl strösocker
    3. 100 g riven kokos
    4. 1 msk vetemjöl
    5. 1 msk mjölk
  3. Tillbehör

    1. florsocker
    2. hallon
    3. vispad grädde

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg ock socker pösigt. Tillsätt smör och mjölet blandat med bakpulver.

    2. 2.

      Häll smeten i en liten långpanna, ca 20x30 cm, klädd i bakplåtspapper. Strö över hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min.

    3. 3.

      Täcke: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kokos, mjöl och mjölk. Låt sjuda under omrörning ca 3 min.

    4. 4.

      Ta ut kakan ur ugnen och fördela kokostäcket ovanpå. Grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor.

    5. 5.

      Pudra florsocker över kakan och servera med hallon och lättvispad grädde.

Är innehållet i detta recept olämpligt?