Hallonrutor

Hallonrutor

Av: / Foto: Pontus Ferneman
45 min
60 st
Mumsiga mördegskakor som bara smälter i munnen...
Fler recept på:
Barnkalas
Annons

Ingredienser

  1. Mördeg

    1. Ugn 200°
    2. 6½ dl vetemjöl + lite till utbakningen
    3. 2 dl strösocker
    4. 1½ tsk bakpulver
    5. 1 tsk vaniljsocker
    6. 275 g smör
    7. 1 st ägg
  2. Fyllning

    1. 1½–2 dl hallonsylt

Gör så här

    1. 1.

      Mördeg: Blanda snabbt ihop ingredienserna, gärna i matberedaren. Kör i så fall bara precis tills degen gått ihop. Låt vila svalt insvept i plast ca 30 min.

    2. 2.

      Låt ca ¼ av degen ligga kvar i kylen. Kavla på ett bakpapper ut resten av degen till en rektangel, ca 30x40 cm.

    3. 3.

      Fyllning: Bred sylt över mördegen.

    4. 4.

      Kavla ut resten av degen och skär i smala längder. Lägg dem på kakan så att det bildas ett rutmönster.

    5. 5.

      Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna. Skär i rutor.

Fler recept på:
Barnkalas
Är innehållet i detta recept olämpligt?