Hallon/persikosylt med vanilj

Hallon/persikosylt med vanilj

Av: / Foto: Augusta Andersson
Sommar på burk.
Annons

Ingredienser

  1. Sylt

    1. 5 Persikor
    2. 3 dl Hallon, färska eller frysta
    3. 0,5 dl Vatten
    4. 1,5 krm Vaniljpulver
    5. 2 dl Syltsocker

Gör så här

    1. 1.

      Blanschera persikorna och skala dem. Vet du inte hur man gör? Kolla på youtube! Sök på typ 'How to peel peaches' så kommer det nog upp nån bra tutorial ;)

    2. 2.

      Kärna ur de skalade persikorna och skär dem i mindre bitar.

    3. 3.

      Ha ner persikorna, hallonen och vattnet i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i typ 10-12 minuter så att persikorna verkligen mjuknar.

    4. 4.

      Mixa kompotten till en slät puré med stavmixer.

    5. 5.

      Häll ner syltsockret och vaniljen i kastrullen och låt sylten småkoka i ytterligare 2-3 minuter.

    6. 6.

      Häll upp sylten på rena glasburkar, sen är det klart!

Är innehållet i detta recept olämpligt?