Hallonpannacottapaj

Hallonpannacottapaj

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Fyllning

    1. 2 st Gelatinblad
    2. 1 dl Strösocker
    3. 3 dl Vispgrädde
    4. 250 g Frysta hallon
    5. 200 g Philadelphiaost
    6. Färska bär till garnering
  2. Pajdeg

    1. 12 st Digistivekex
    2. 75 g Smör (smällt)

Gör så här

    1. 1.

      Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

    2. 2.

      Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

    3. 3.

      Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig

    4. 4.

      Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

    5. 5.

      Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare till en puré. Rör ner färskost och puré i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen

    6. 6.

      Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.

Är innehållet i detta recept olämpligt?