Hallonpaj med mandeltosca

E N

Hallonpaj med mandeltosca

Av:
8 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Pajskal

    1. 120 g rumstempererat smör
    2. 3 dl vetemjöl
    3. 1 dl florsocker
    4. 2 st äggulor
    5. ev. 1 msk vatten
  2. Hallonfyllning

    1. 300 g frysta hallon
    2. 1 msk majsstärkelse eller potatismjöl
    3. 1 msk strösocker
    4. saft från 1 citron
  3. Mandeltosca

    1. 100 g smör
    2. 0,75 dl strösocker
    3. 1 msk vetemjöl
    4. 1 msk mjölk
    5. 100 g mandelspån

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.

    3. 3.

      Tryck ut degen i en rund pajform med diameter på 20 cm ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.

    4. 4.

      Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.

    5. 5.

      Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den inte längre är blank.

    6. 6.

      Ta bort aluminiumfoliet och låt pajskalet svalna helt och hållet innan du fyller det.

    7. 7.

      Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke. Fyll pajskalet med fyllningen.

    8. 8.

      Lägg alla ingredienser till toscan förutom mandelspån i en kastrull. Rör om på låg värme tills du ser första bubblan. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner mandelspånen.

    9. 9.

      Täck pajen med toscasmet och grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i 30 minuter eller tills toscan fått en fin gyllenbrun färg.

    10. 10.

      Låt pajen svalna helt och hållet i kylskåpet innan servering. Servera med vaniljsås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?