Hallonmoussetårta

Hallonmoussetårta

Av:
1 springform
Annons

Ingredienser

  1. Browniebotten - se halloncheesecake eller kladdkaka.

  2. Vit chokladmousse

    1. 1 stk gelatinblad
    2. 5 dl grädde
    3. 200 g vit choklad
  3. Hallonmousse

    1. 5 dl grädde
    2. 400 g hallo
    3. 200 g florsocker
    4. 7 stk gelatinblad
  4. Gelatinlock

    1. 4 stk gelatinblad
    2. 1 dl hallonsaft
    3. 2 dl vatten

Gör så här

    1. 1.

      Vispa 4 dl grädde fast. Lägg 1 gelatinblad i blöt.

    2. 2.

      Smält chokladen över vattenbad. Värm 1 dl grädde i mikron.

    3. 3.

      Häll chokladen över grädden, tillsätt gelatinbladet. Låt svalna lite.

    4. 4.

      Vänd försiktigt ner blandningen i grädden. Bred ut över botten och ställ i frysen.

    5. 5.

      Vispa 5 dl grädde medelhårt.

    6. 6.

      Mixa hallonen och sila. Tillsätt florsockret och rör tills det är klumpfritt.

    7. 7.

      Smält gelatin tillsammans med lite hallonpure, rör ner i resten av hallonen. Vänd försiktigt ner i grädden. Bre ut på kakan och ställ i frysen.

    8. 8.

      Låt tina 4-6 h i kylskåp före servering.

    9. 9.

      Värm saft och vatten i en kastrull, lägg i gelatinbladen. Låt svalna.

    10. 10.

      Häll över kakan. Ställ i kyl för att stelna 1 timme.

Är innehållet i detta recept olämpligt?