Hallonmousse

Hallonmousse

Av:
40 min
4
Annons

Ingredienser

  1. Mousse

    1. 2 DL Vispgrädde
    2. 1 st Gelatinblad
    3. ½ dl socker
    4. 100 gr Maräng
    5. 2,5 DL hallonpure
  2. Maräng

    1. 2 st äggvitor
    2. 1 dl socker
  3. Hallonpure

    1. 1 L Frysta hallon
    2. 1 msk citronjuice
    3. ½ dl socker

Gör så här

    1. 1.

      Lägg gelatinet i blöt i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter

    2. 2.

      Vispa två äggvitor fluffigt och häll sedan ner lite socker i taget och forsätt vispa till en fin maräng bildats

    3. 3.

      Koka upp hälften av purén med sockret. Krama ur gelatineter och blanda det med purén tills det har smält. Blanda med resten av purén i en ny bunke. Vänd ned marängen i bunken

    4. 4.

      Vispa grädden lätt och vänd sedan försiktigt ned den i bunken med hallonmousse

    5. 5.

      Låt moussen stå i minst 1 timme i kylskåpet om det är i serveringsglas, om i bunke minst 2 timmar

Är innehållet i detta recept olämpligt?