Hallonmazariner

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
26 stycken
Den här kakan passar utmärkt att baka glutenfri. Mazarinskalet blir härligt sprött och mumsigt. Kakorna går utmärkt att frysa.
Annons

Ingredienser

  1. Bottnar

    1. 300 g rumsvarmt smör eller margarin
    2. 240 g mandelmjöl
    3. 140 g glutenfritt havremjöl
    4. 2,2 dl strösocker
    5. 3 ¼ dl Maizena majsstärkelse, ca 180 g
    6. 2 st äggulor
    7. 1 1/2 tsk vaniljsocker
  2. Fyllning

    1. 250 g riven mandelmassa
    2. 1/2 dl strösocker
    3. 125 g rumsvarmt smör eller margarin
    4. 2 st ägg
    5. ¾ dl hallonsylt
  3. Glasyr

    1. 2 dl florsocker
    2. 1 1/2 msk vatten
    3. 1-3 krm röd hushållsfärg
  4. Garnering vid servering

    1. hallon
    2. siktat florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Blanda alla ingredienser till bottnarna till en smidig deg, vi använde en matberedare. Forma degen till en lång rulle och linda in i plastfilm. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter.

    3. 3.

      Ta ut degen och dela den i 26 lika stora bitar. Placera en degboll i varje form och tryck ut degen i formen. Förgrädda mazarinbottnarna ca 10 minuter.

    4. 4.

      Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt matfett och rör tills du har en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget.

    5. 5.

      Fördela lite hallonsylt i botten på varje mazarin. Fördela därefter mandelmassefyllningen i formarna. Placera formarna på plåtar och grädda 13-15 minuter. Ta ut och låt svalna.

    6. 6.

      Blanda ingredienserna till glasyren och bred över mazarinerna. Garnera.

Tips från kocken

[[ recipe.chefs_comment ]]
Är innehållet i detta recept olämpligt?