Hallonkräm med vaniljöar

Hallonkräm med vaniljöar

Av: / Foto: Erik Karlsson
25 min
4 port
Både krämen och de luftiga vaniljöarna kan göras flera timmar i förväg.
Fler recept på:
Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 160°
    2. 200 g hallon
    3. ½–1 dl vatten
    4. lite strösocker
    5. 1 krm kanel
    6. 1 krm kardemumma
  1. Vaniljöar

    1. 2 st äggvitor
    2. 1 dl strösocker
    3. ½ st vaniljstång
    4. ev lite strössel

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp hallonen med vatten, kanel och kardemumma. Smaka av med socker. Mixa snabbt, det får gärna finnas bitar av bär kvar. Fördela i 4 glas.

    2. 2.

      Vaniljöar: Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum, tillsätt socker och de urskrapade fröna från vaniljstången under fortsatt vispning. Fördela skummet i 4 smorda ugnssäkra portionsformar och grädda i vattenbad mitt i ugnen tills öarna börjar svälla upp, ca 12 min. Låt vara kvar i formarna tills de ska stjälpas upp. Ska du servera dem direkt bör de först vila ca 2 min.

Fler recept på:
Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?