Hallonkola tårta

E N

Hallonkola tårta

Av:
12 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Fyllning & vit choklad-frosting

    1. 1 burk dulce de leche à 397 g
    2. 150 g vit choklad
    3. 3 dl vispgrädde
    4. 150 g naturell färskost
    5. 250 g färska hallon att garnera tårtan med
    6. 1 pkt ljus tårtbotten

Gör så här

    1. 1.

      Dela din tårtbotten i tre delar och fyll med dulce de leche. Låt stå i kylskåpet medan du gör frostingen.

    2. 2.

      Hacka chokladen grovt och lägg den i en värmetålig skål. Smält i microvågsugnen eller över ett vattenbad. Ställ åt sidan.

    3. 3.

      Vispa ihop vispgrädde och färskost tills du får en fluffig smet och häll ner den smälta chokladen och vispa lite till tills du får en jämn smet.

    4. 4.

      Låt frostingen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du spacklar din tårta med den.

    5. 5.

      Spackla tårtan och garnera direkt med färska hallon.

    6. 6.

      Låt tårtan stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?