Hallonkola

Hallonkola

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
35 st
Försvinnande goda kolor – gör inte dubbel sats men gärna en sats till på juldagen!
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl frysta hallon
    2. 11/2 dl vispgrädde
    3. 21/2 dl strösocker
    4. 1/2 dl glykossirap

Gör så här

    1. 1.

      Tina hallonen och mixa dem till en puré. Sila purén och släng det som samlas i silen.

    2. 2.

      Blanda hallonpurén med grädde, socker och glykossirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp, rör om då och då. Koka tills temperaturen är 125°, ca 20 min. Använd karamelltermometer eller gör ett kulprov för att se om kolan är klar.

    3. 3.

      Häll kolan i en form, ca 15x18 cm, med bakpapper. Låt svalna och stelna i rumstemperatur. Skär upp kolan i bitar och slå in i cellofan el plastfolie. Förvara i rumstemperatur.

Tips från kocken

Häll lite av kolan i ett glas med kallt vatten. Om den går att forma till en kula är den klar. Låt den annars koka lite till.
Är innehållet i detta recept olämpligt?