Hallongrottor

Hallongrottor

Av:
30 min
22 St
Lättlagade och underbara är dessa småkakor. Hallongrottor består av mördeg som smälter i munnen och ljuv hallonsylt. En klassisk kaka som fortfarande är lika populär.
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 4,5 Dl Vetemjöl
    2. 1 Dl Socker
    3. 1 Tsk Bakpulver
    4. 2 Tsk Vaniljsocker
    5. 200 G Smör eller margarin
  2. Fyllning

    1. 1 Dl Hallonsylt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Deg: Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.

    3. 3.

      Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar.

    4. 4.

      Fyllning: Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.

    5. 5.

      Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Är innehållet i detta recept olämpligt?