Hallongrottor

Hallongrottor

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
25 kakor
Recept på glutenfria hallongrottor.
Fler recept på:
Bröllop, Begravning, Barnkalas, Alla Hjärtans Dag, Tårta
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl mandelmjöl
    2. 1 dl majsmjöl
    3. 2 dl rismjöl
    4. 1 dl strösocker
    5. 1 1/2 tsk vaniljsocker
    6. 1 tsk fiberhusk
    7. 150 g smör eller margarin
    8. 1/2 dl hallonsylt
  1. Vid servering

    1. pudrat florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Blanda mandelmjöl, majsmjöl, rismjöl, strö- och vaniljsocker samt fiberhusk i en matberedare. Dela matfettet i bitar och lägg ner i blandningen. Kör maskinen tills det bildas en deg.

    3. 3.

      Ta upp på lätt mjölat bakbord och arbeta samman till en smidig deg.

    4. 4.

      Dela degen i 2 lika stora bitar och rulla varje del till en stor längd. Dela varje längd i 12 lika stora bitar. Rulla varje bit till kulor och placera kulorna i pappersformar.

    5. 5.

      Tryck med fingret en fördjupning i varje, ganska djup, så att du får ner lite sylt i varje grop. Klicka ner hallonsylten med hjälp av en sked.

    6. 6.

      Placera formarna på en långpanna och grädda strax under mitten i ugnen ca 15 minuter. Vid serveringen kan du pudra över lite florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?