Hallongrottor

E N

Hallongrottor

Av:
16 stora eller 24 små kakor
Annons

Ingredienser

    1. 4,5 dl vetemjöl
    2. 1 dl strösocker
    3. 1 tsk bakpulver
    4. 2 tsk vaniljsocker
    5. 200 g rumstempererat smör
    6. 1 dl hallonsylt
  1. TIPS!

    1. Gör dina hallongrottor glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd Lailas mjölmix eller 5 dl finax mjölmix.
    2. Hallongrottorna gör du enkelt veganska/mjölkfria genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop.

    3. 3.

      Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg. Det är viktigt att smöret verkligen är mjukt och rumstempererat, annars kommer degen att bli smulig.

    4. 4.

      Dela degen i 16 eller 24 lika stora delar och rulla dem till jämna bollar.

    5. 5.

      Lägg varje boll på plåten, med ordentligt med mellanrum. Kakorna smälter ut i ugnen och behöver därför generöst med plats mellan varandra.

    6. 6.

      Gör en grop i mitten på varje boll. Fyll varje grop med sylt och grädda hallongrottorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

    7. 7.

      Låt hallongrottorna svalna på plåten innan du serverar eller förvarar i en lufttät burk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?