Hallongifflar med choklad

Hallongifflar med choklad

Av: / Foto: Pontus Ferneman
145 min
24 st
Ljuvliga gifflar – njut dem varma eller avsvalnade!
Fler recept på:
Bullar, Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 250°
    2. 3/4 pkt jäst (ca 37 g)
    3. 3 dl kall mjölk
    4. 3/4 dl vit sirap
    5. 2 krm salt
    6. 1 st ägg
    7. 9½–10½ dl vetemjöl
    8. 125 g smör, mjukt
  1. Fyllning

    1. 50–100 g mörk choklad
    2. 100 g hallon (gärna färska)
  2. Pensling & garnering

    1. 1 ägg
    2. 50 g mörk choklad
    3. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av mjölken. Rör tills jästen löst sig. Häll i resten av mjölken.

    2. 2.

      Tillsätt sirap, salt, ägg och ca hälften av mjölet. Klicka i det riktigt mjuka smöret.

    3. 3.

      Häll i resten av mjölet, förutom lite som sparas till utbakningen. Arbeta samman till en lös och slät deg. Låt jäsa övertäckt i minst 1 timme.

    4. 4.

      Dela degen i tre delar. Kavla ut till rundlar och skär varje i 8 snibbar.

    5. 5.

      Fyllning: Lägg en bit choklad och några hallon på varje. Rulla samman. Låt dem jäsa under duk på plåt med bakpapper i 30–40 min.

    6. 6.

      Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 6–7 min. Njut dem varma eller låt svalna och garnera med smält choklad och ev pudrat florsocker.

Fler recept på:
Bullar, Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?