Hallonfluffbiskvier

E N

Hallonfluffbiskvier

Av:
15 små biskvier
Annons

Ingredienser

    1. 225 g frysta hallon
    2. saft från 1 citron
    3. 3 dl vispgrädde
    4. 1 dl strösocker (till hallonfluffet)
    5. 0,75 tsk agar agar pulver
    6. 140 g mandelmassa
    7. 0,5 dl strösocker (till biskvibotten)
    8. 1 stor äggvita
    9. 200 g vit choklad
    10. frystorkade hallon till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp hallonen i en kastrull tillsammans med citronsaften tills hallonen lösts upp till ett mos.

    2. 2.

      Kör moset genom en finmaskig sil så att du får ett mos utan kärnor.

    3. 3.

      Lägg vispgrädde och agar agar pulver i en kastrull. Låt koka upp under omrörning i 2 minuter innan du har i hallonmos och strösocker.

    4. 4.

      Koka hallonpannacottan i ytterligare någon minut innan du häller upp den i en skål.

    5. 5.

      Låt pannacottan svalna och stelna helt och hållet innan du vispar upp den fluffigt med elvisp. Under tiden kan du baka bottnarna.

    6. 6.

      Riv mandelmassan grovt och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel.

    7. 7.

      Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar.

    8. 8.

      Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

    9. 9.

      Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.

    10. 10.

      Lägg pannacottavispet i en spritspåse och spritsa ut på biskvibottnarna.

    11. 11.

      Ställ bottnarna i kylskåpet medan du förbereder chokladen.

    12. 12.

      Hacka den vita chokladen grovt och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervaller. Rör om mellan varje gång.

    13. 13.

      Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.

    14. 14.

      Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med frystorkade hallon.

    15. 15.

      Servera fluffbiskvierna direkt eller förvara i kylskåpet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?