Halloncupcakes med creamcheesefrosting

Halloncupcakes med creamcheesefrosting

Av: / Foto: Linda Eriksson
60 min
12 stycken
Underbara cupcakes med smak av hallon och en frisk topping med citron. Dekorera med sockerblommor, strössel eller ett färskt hallon.
Fler recept på:
Bröllop, Barnkalas
Annons

Ingredienser

  1. Cupcakes:

    1. 125 g rumsvarmt smör
    2. 2 dl strösocker
    3. 2 ägg
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. 3 1/2 dl vetemjöl
    6. 1 1/2 tsk bakpulver
    7. 3/4 dl mjölk
    8. frysta eller färska hallon (ca 30 st)
  2. Creamcheesefrosting:

    1. 60 g smör
    2. 100 g creamcheese
    3. 5 dl fl orsocker
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. 1/2–1 msk citronsaft efter smak

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°, vanlig ugnsvärme. Vispa rumsvarmt smör och strösocker riktigt krämigt. Vispa ner äggen, ett i sänder, i smörblandningen.

    2. 2.

      Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Vänd runt med en slickepott och tillsätt sedan även mjölken.

    3. 3.

      Ställ muffinsformar av papper i en muffinsplåt och klicka ut smet så att botten täcks i alla formar. Lägg i några hallon i varje och täck med smet. Formarna ska vara fyllda till cirka 2/3.

    4. 4.

      Grädda i 200° i 18–20 minuter i mitten av ugnen. Vispa under tiden rumsvarmt smör och creamcheese fluffigt, tillsätt florsocker, vaniljsocker och citronsaft och vispa lite till. Bred eller spritsa ut toppingen och dekorera.

Fler recept på:
Bröllop, Barnkalas
Är innehållet i detta recept olämpligt?