Halloncheesecake på browniebotten

Halloncheesecake på browniebotten

Av: / Foto: S.Einefors
1 långpanna
Annons

Ingredienser

  1. Browniebotten

    1. 200 g mörk choklad
    2. 200 g smör
    3. 240 g florsocker
    4. 3 stk ägg
    5. 120 g mjöl
  2. Cheesecakelager

    1. 400 g philadelphia
    2. 120 g florsocker
    3. 100 g vit choklad
    4. 3 g vaniljsocker
    5. 2 stk ägg
  3. Hallongrädde

    1. 3 dl vispgrädde
    2. 60 g florsocker
    3. 160 g hallon
    4. extra hallon till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Smält chokladen i vattenbad. Rör ihop smör och florsocker. Tillsätt äggen ett i taget. Sikta i mjölet. Häll i den smälta chokladen under omrörning. Bred ut på bakplåtsklädd plåt.

    2. 2.

      Smält den vita chokladen i vattenbad. Blanda philadelphia, florsocker och vaniljsocker, vispa det klumpfritt. Tillsätt ögg. Häll i den smälta chokladen under omrörning. Bred ut på browniesmeten.

    3. 3.

      Grädda i ugnen på 180 grader i cirka 30-35 minuter eller tills kanterna fått lite färg. Låt svalna minst 3 timmar i kyl, gärna över natten.

    4. 4.

      Häll grädde, florsocker och hallon i en skål och vispa till en fast massa. Bred ut över cheesecaken.

    5. 5.

      Garnera med färska hallon!

Är innehållet i detta recept olämpligt?