Halloncheesecake

Halloncheesecake

Av: / Foto: Pontus Ferneman
90 min
10 bitar
Kärleksfull och supergod halloncheesecake.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 100 g smör
    3. 15 st digestivekex
  1. Fyllning

    1. 400 g färskost, tex philadelphiaost
    2. 1½ dl strösocker
    3. 3 st ägg
    4. 150 g hallon
    5. rivet skal av ½ citron
  2. Topping

    1. 2½ dl gräddfil
    2. 2 msk strösocker
    3. 1 tsk vaniljsocker
  3. Garnering

    1. hallon & kiwi

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret. Krossa kexen, gärna i en mixer. Mixa med smöret. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen, ca 10 min.

    2. 2.

      Fyllning: Vispa ihop färskost, socker, ägg, hallon och citronskal till en slät smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, 25–30 min.

    3. 3.

      Topping: Rör ihop gräddfil, socker och vaniljsocker och bred blandningen ovanpå kakan. Grädda ytterligare ca 5 min. Låt svalna. Garnera med hallon och kiwi.

Tips från kocken

Låt gärna kakan stå i kylen över natten.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag
Är innehållet i detta recept olämpligt?