Hallonbullar med mandelmassa

Hallonbullar med mandelmassa

Av: / Foto: Anders Norrsell
120 min
25 bullar
Recept på mumsiga hallonbullar med mandelmassa.
Annons

Ingredienser

    1. 25 g jäst för söta degar
    2. 5 dl standardmjölk
    3. 1 dl strösocker
    4. 100 g smör, rumsvarmt
    5. 1 1/2 krm salt
    6. ca 13 dl vetemjöl
  1. Fyllning

    1. 100 g smör, rumsvarmt
    2. 120 g mandelmassa
    3. 200 g färska hallon
    4. 1/2 dl strösocker
  2. Garnering

    1. 1 ägg
    2. 1 äggvita
    3. ca 2 1/2 dl florsocker + lite extra att sikta över bullarna

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader, häll den i bunken och lös upp jästen. Tillsätt socker och rör om. Klicka ner smör och tillsätt salt. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg, för hand ca 10 minuter eller i maskin ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk på varm och dragfri plats ca 1 timme.

    2. 2.

      Kavla ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock. Bred på smör och strö över riven mandelmassa, socker och hallon. Rulla ihop degen från långsidan till en rulle och skär i ca 3-4 cm tjocka bitar. Lägg dem i stora muffinsformar på plåtar och låt jäsa under bakduk ytterligare ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

    3. 3.

      Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Vispa ihop äggvita och florsocker och ringla över bullarna, pudra med florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?