Hallon och saltlakritsmarshmallows

Hallon och saltlakritsmarshmallows

Av:
40 st
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl Florsocker
    2. 150 gr Turkiskpeppar
    3. 300 gr Marshmallows
    4. 340 gr Gelehallon (ca 2pås)

Gör så här

    1. 1.

      Häll ut florsockret i en form, ca 25 X 30 cm. Florsockret måste täcka botten på formen ordentligt.

    2. 2.

      Lägg lakritskaramellerna i dubbla fryspåsar. Krossa dem fint med botten av en kastrull.

    3. 3.

      Blanda marshmallows och geléhallon (eller valfri annan gelé/fudge smaksättning) i en stor glasskål. Smält i ca 2 1/2 minuter i mikrovågsugn på 750 watts effekt.

    4. 4.

      Vänd runt det smälta godiset till en jämn smet. Blanda i lakritskrosset (eller annan torr smaksättning) och häll upp smeten i formen med florsocker. Jämna ut smeten. Låt kallna i kylen.

    5. 5.

      Skär längs kanterna för att få ut marshmallowsen ur formen. Vänd den och lägg ovansidan i sockret så att den blir lättare att klippa.

    6. 6.

      Klipp bitar med en sax och doppa kanterna i florsocker. Förvara i rumstemperatur.

Är innehållet i detta recept olämpligt?